lördag 23 februari 2013

Brynäs - Rögle

På lördagen var det återigen dags för match, den här gången var det Rögle som gästade Gävle i en hyperviktig match för Brynäs del. En match som man nästan var tvungna att vinna om tanken om slutspel ska finnas kvar. Tyvärr så återfanns även Simon Löf och Fredrik Styrman på skadelistan inför dagens match, vilket innebar att man fick ställa upp med hela tre juniorer i backuppsättningen!

Brynäs inleder den första perioden bra, man ligger på bra i offensiv zon och får med sig bland annat två powerplay, tyvärr lyckas man inte ta vara på dem. Därefter kommer Rögle in mer i matchen, Brynäs drar på sig utvisningar och matchen jämnar ut sig spelmässigt. I slutet av perioden skapar Brynäs en jättechans när Granström och Lauritzen är framme i ett två mot ett-läge, det blir full kalabalik framför målet men pucken vill inte in. 0-0 efter första perioden.

Brynäs fortsätter att skapa massvis med chanser och fullkomligt bombarderar Rögles Martin Gerber med skott, men skotten är inte tillräckligt bra och de ger ingen utdelning. Istället är det Rögle som med någon minut kvar av perioden kan ta ledningen efter att Brynäs helt tappat bort sig i försvaret och lämnat en Rögle-spelare fri framför Honken.

Tredje perioden är en mycket jämn perioden där båda lagen skapar lägen, men det skulle dröja tills det var cirka 6 minuter kvar av matchen innan vi skulle få se ett mål, och det var Brynäs som stod för det. Thuresson står för en fantastiskt läcker styrning på Jacobssons skott och matchen var kvitterad. Med 20 sekunder kvar av matchen så skapar Brynäs ett fantastiskt bra läge, och är så nära att avgöra matchen. Men pucken går mellan mållinjen och målvaken Gerber. Istället går matchen till förlängning där Rögle kan avgöra matchen efter en fin individuell prestation av Rögles överlägset bästa spelare, Juhamatti Aaltonen. AIK har nu chansen att minska avståndet ytterligare till Brynäs, och frågan är om man lyckas hålla undan till en slutspelsplats...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar